مهریهراهنمای طلاق

وکیل مهریه

مهریه یکی از حقوق مالی زنان در روابط زوجیت محسوب می‌شود. زمانی که عقد ازدواج برقرار می‌شود، مالی مشخص به عنوان مهریه تعیین می‌شود و به زوجه تعلق می‌گیرد.

تعیین مهریه در ارتباط با مسائل شرعی است و اینگونه بیان شده است که شوهر به واسطه مهر و محبت خود به همسر، در ابتدای زندگی مالی را به عنوان مهریه به او تقدیم می‌کند. با این اوصاف، امروزه مهریه به یکی از دلایل اصلی اختلاف بین زوجین تبدیل شده است و دلیل آن هم عمل نکردن به دستورات شرعی در این زمینه است.

نوشته های مشابه

علی‌رغم این که مهریه حقی است برای زن، اما در برخی از موارد شاهد سوء استفاده‌هایی در این زمینه هستیم. در جامعه ما متاسفانه تعداد مهریه به میزان بالا تعیین می‌شود و همین موضوع باعث بروز مشکلاتی در زندگی زن و شوهر می‌گردد.

گفتنی است که مطالبه مهریه با یا بدون کمک وکیل مهریه عموما به زمان طلاق زوجین ارتباط دارد، کما این که زوجه طبق قانون می‌تواند در طول دوران زندگی مشترک نیز مهریه خود را وصول کند.

پر واضح است که تا زمانی که زوجه اقدامی را برای مطالبه مهریه انجام ندهد، شوهر تکلیفی برای پرداخت مهریه ندارد. آقایان باید این حق را به خانم‌ها بدهند که بتوانند در هر زمان مهریه خود را وصول کنند.

البته در صورتی که نوع مهریه به صورت عندالمطالبه باشد، زوجه امکان آن که در هر زمان و شرتیطی مهریه اش را به اجرا بگذارد، وجود دارد. به دلیل وجود مشکلاتی در حوزه مهریه، قوانین آن تغییرات قابل ملاحضه در طول چند سال اخیر داشته است.

یکی از تغییرات اساسی که در حوزه مهریه ایجاد شده است، بحث نحوه مطالبه مهریه از طریق مراجع قانونی است. اداره ثبت و دادگاه جز تنها مراجعی هستند که خانم های متاهل امکان وصول مهریه خود را از آن‌ها دارند.

البته اگر زوجه بتواند به صورت مسالمت آمیز، شوهر را ملزم به پرداخت مهریه کند، دیگر نیازی به انجام مراحل قانونی برای مهریه نیست. در صورتی که درخواست مطالبه مهریه در دادگاه و یا اجراییه ثبت، ارائه می‌شود که زوجه نتوانسته است که اقدام به وصول مهریه خود نماید.

با اتوجه به این که همواره شاهد ارائه درخواست‌هایی از طرف خانم‌ها به منظور مطالبه مهریه هستیم، در صورتی که قصد دارید تا به بهترین شکل ممکن اقدام به وصول مهریه خود نمایید، بهتر است که وکیل بگیرید. وکیل مهریه طبق مهارتی که در دعاوی مهریه دارد، می‌تواند به شما کمک کند که بتوانید با روش قانونی مهریه خود را وصول کنید.

وکیل مهریه کیست؟

در پاسخ به این سوال که وکیل مهریه کیست، باید گفت که در نظام حقوقی کشور ما، وکلا دادگستری در انتخاب شیوه وکالت و رسیدگی به دعاوی مختلف، آزادی عمل بیشتری دارند.

بدین معنا که وکلا می‌توانند انواع مختلفی از دعاوی حقوقی را وکالت نموده و در این صورت مهریه نیز یکی از پرونده‌هایی است که به صورت تخصصی توسط وکیل، مورد بررسی قرار می‌گیرد.

وکلا برحسب اراده خود انتخاب می‌کنند که به صوت تخصصی یا عمومی به امر وکالت بپردازند. بر همین اساس وکلایی که به شیوه تخصصی به وکالت در دعاوی مهریه می‌پردازند، عنوان وکیل مهریه برای آن‌ها در نظر گرفته می‌شود. وکیل مهریه در واقع وکیلی است که تنها به پرونده‌هایی که در ارتباط با مهریه هستند، رسیدگی می‌کنند.

بهتر است بگوییم که وکیل مهریه تنها وکالت در دعاوی مهریه را مورد پذیرش قرار می‌دهد و به جز این دعاوی، پرونده‌های دیگری برای آن‌ها رسیدگی نمی‌شود. اگر وکیلی در عین حال که به دعاوی مهریه رسیدگی می‌نماید، پرونده‌های دیگری را نیز در این زمینه وکالت کند، در این صورت نمی‌توان وکیل مهریه را برای آن‌ها در نظر گرفت.

طبیعتا وکلایی که مهارت و تخصص اصلی آن‌ها امور مهریه است، به دلیل آن که شیوه وکالت تخصصی وکالت را انتخاب نموده‌اند، دیگر وکالت در سایر دعاوی قضایی را انجام نمی‌دهند. برای موکلین این موضوع اهمیت دارد که در مورد مهریه به وکیل متخصص یا وکیل عمومی مراجعه کنند.

دعاوی مهریه به دلیل آن که از جهاتی جز موضوعات تخصصی حقوقی محسوب می‌شوند، باید موکلین در این زمینه برای امر وکالت، به وکیل متخصص در این حوزه مراجعه کند.

تجربه ثابت کرده است که اغلب وکلا، دعاوی مربوط به مهریه را مورد پذیرش قرار داده و از این حیث، کمتر وکیلی را می‌توان یافت که در دعاوی مهریه، وکالت نکند.

وکیل مهریه بر اساس تجربه کاری خود می‌تواند به نحوی عمل کند که موکل به حق خود یعنی مهریه برسد و در این زمینه موکل بدون مشکل خاصی، طرح دعاوی مهریه که البته از طرف وکیل صورت می‌گیرد را به بهترین شکل ممکن انجام دهد. بنابراین وکیل مهریه، تخصص اصلی وی دعاوی مهریه بوده و به صورت کاملا تخصصی وکالت در این دعاوی را بر عهده می‌گیرد.

وکیل مهریه در عقد دائم

مهارت وکیل مهریه

در عنوان قبلی، تعریف کلی از وکیل مهریه بیان شد. حال لازم است تا خصوصیات وکلا مهریه بررسی شوند. ویژگی اصلی وکیل مهریه، داشتن تخصص در رسیدگی و بر عهده گرفتن وکالت در دعاوی مهریه است.

دعاوی مهریه جز شناخته شده‌ترین دعاوی خانواده محسوب می‌شود. در این صورت اهمیت چنین دعاوی باعث شده است تا موکلین به دنبال وکیل متخصص در امور مهریه باشند.

مسلط بودن به قوانین مهریه جز ویژگی دیگر وکلا مهریه به شمار می‌رود. علی رغم این که مقررات و قوانین مهریه، متعدد است، اما وکبل مهریه به تمامی این مقررات اشراف کاملی دارد. با توجه به این که وکیل مهریه سال‌های متعددی را به رسیدگی پرونده‌های مهریه زمان گذاشته است، با شرایط کلی و قوانین آن‌ها آشنا می‌باشد.

موکلی که به وکیل مهریه مراجعه می‌کند، از چنین وکلایی انتظار دارد که به بهترین شکل ممکن اقدامات لازم به منظور مطالبه مهریه آن‌ها را انجام دهند. اگر موکل به وکیل تخصصی حوزه مهریه مراجعه کرده باشد، دیگران نگرانی بایت این که مطالبه مهریه او با مشکل مواجه گردد، ندارد.

داشتن تسلط نسبت به قوانین مهریه تنها مهارت وکیل مهریه نیست بلکه از دیگر مهارت چنین وکلایی می‌توان به انجام طرح دعوا مهریه در مراجع قانونی اشاره نمود.

وکیل مهریه به دلیل به روز بودن نسبت به قوانین مهریه باید نسبت به این موضوع آشنا باشد که در حال حاضر در رویه حقوقی، بایستی درخواست مهریه در دوایر اجراییه ثبت ارائه گردد و دادگاه‌ها مانند گذشته دیگر در این زمینه پاسخگو نیستند.

در واقع تغییراتی که در قانون مهریه اجرا شده، به این صورت است که متقاضیان وصول مهریه ابتدا بایستی تمامی فرآیند مهریه را در اداره ثبت انجام دهند و با در نظر گرفتن شرایطی نیز در نهایت می‌توانند اقدام به ثبت درخواست مطالبه مهریه در دادگاه کنند.

در واقع وکیل مهریه باید در خصوص این که در حال حاضر باید برای مهریه از طریق اداره ثبت اقدام کرد و یا این که برای گرفتن حکم جلب شوهر به دلیل عدم پرداخت مهریه، در قانون جدید، شرایط مشخصی تعیین شده است و در هر شرایطی نمی‌توان از شوهر برای نپرداختن مهریه طرح شکاین کیفری نمود.

وظایف وکیل مهریه

بعد از آشنایی با مهارت وکیل مهریه، حال لازم است تا به وظایف چنین وکلایی اشاره شود. وظایف مربوط به وکیل مهریه شامل یک سری وظایفی که مرتبط با حیطه وکالت بوده و سایر وظایف آن اختصاص به دعاوی مهریه دارد. وکیلی که تمامی وظایف خود را به بهترین شکل ممکن انجام دهد، به عنوان بهترین وکیل در همان حوزه شناخته می‌شود.

برخی از وکلا متاسفانه تنها به منافع مالی خود توجه دارند و بعد از آن که قرارداد وکالت منعقد شد و بخشی از حق الوکاله یا تمام آن را انجام دادند، دیگر اقدامی را در ارتباط با پرونده انجام نمی‌دهند. به همین منظور پیرامون دعاوی مهریه، وکلا دادگستری عموما باید مراجعه به وکیل متخصص را در دستور کار خود قرار دهند.

در هر صورت وظایف وکیل مهریه را می‌توان به وظایف عمومی و وظایف اختصاصی دسته‌بندی کرد. وظایف عمومی وکیل مهریه در ارتباط با تکالیف یک وکیل در امور وکالت است و اختصاص به پرونده و یا دعاوی خاصی ندارد. اما وظایف اختصاصی وکیل مهریه، اختصاص پیرامون دعاوی مهریه است که در ادامه هر یک از این وظایف را بیان می‌کنیم.

وکیل مهریه و امور مالی ازدواج

وظایف عمومی وکیل مهریه

وظایف عمومی وکیل مهریه که نه تنها در مورد مهریه بلکه در ارتباط با سایر دعاوی حقوقی نیز مطرح می‌شود، عبارتند از:

  • انجام مراحل لازم برای اقامه دعوا
  • ارائه راهکار مناسب به موکل جهت برطرف شدن مشکل وی
  • برگزاری جلساتی با موکل خود قبل از طرح دعوا و در حین برگزاری جلسات دادرسی
  • روحیه دادن به موکل به منزله پیروزی در دعوا طرح شده
  • انجام کلیه اموری که سبب رسیدن حق و حقوق قانونی به موکل شود.

وکیل مهریه جدای از بحث تخصصی حوزه مهریه، بایستی اقدامات لازم برای طرح دعوا مهریه را انجام دهد. وکیل خوب باید قبل از آن که اقدامی را برای وصول مهریه انجام دهد، بایستی جلسه مشاوره با موکل خود برگزار کند و تمامی فرآیند طرح دعوا را برای او بازگو کند.

وکیل خوب این وظیفه را دارد که حل مشکلات موکل خود را در اولویت قرار دهد. هرگونه راه و روش قانونی که موکل بتواند به حق و حقوق خود برسد، بایستی از طرف وکیل انجام شود. حتی در حین رسیدگی به پرونده مهریه نیز آخرین اطلاعات مورد نیاز را به اطلاع موکل برساند.

وظایف اختصاصی وکیل مهریه

وظایف اختصاصی که برای وکیل مهریه در نظر گرفته شده است، مستقیما در ارتباط با دعاوی مهریه بوده و در این صورت می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • انجام مراحل مربوط به ثبت درخواست مهریه در اداره ثبت
  • مراجعه به محضر جهت انجام فرآیند مربوط به اجرا گذاشتن مهریه
  • انجام فرآیند مربوط به اجرا گذاشتن مهریه
  • گرفتن حکم جلب شوهر در صورت نیاز و طبق درخواست زوجه
  • پیگیری مداوم پرونده مهریه
  • ثبت درخواست اعسار از پرداخت مهریه
  • انجام مراحل مربوط به جلوگیری از زندانی شدن موکل (شوهر)
  • اعتراض به حکم صادره مرجع قضایی و انجام فرآیند اعتراض به رای
  • توقیف اموال شوهر در صورت عدم پرداخت مهریه در مهلت قانونی

با توجه به این که طبق رویه جدید، وصول مهریه باید با مراجعه به اداره ثبت انجام شود، وکبل مهریه موظف است که کلیه فرآیند قانونی وصول مهریه را به نمایندگی از موکل خود انجام دهد. در صورتی که شوهر با وجود ابلاغ اجراییه، اقدام به پرداخت مهریه موکل ننمود، وکیل بایستی درخواست توقیف اموال شوهر و صدور اجراییه کند.

بنابراین در ارتباط با وظایف وکیل مهریه می‌توان گفت که وکیل باید هرگونه اقدامی را برای آن که زوجه بتواند مهریه خود را با توسل به روش قانونی وصول کند را انجام دهد.

مهریه و انواع آن

انواع مهریه بر اساس تعند شوهر به پرداخت آن و مدت زمان پرداخت به انواع مختلفی دسته بندی می‌شود. طبق قانون مدنی، مهریه شامل مهرالمتعه، مهرالمسمی، مهرالسنه، مهرالمثل است. اما دسته بندی دیگری از مهریه که اهمیت بیشتری دارد شامل مهریه عندالمطالبه و مهریه عندالاستطاعه است.

در مهریه عندالمطالبه، این حق به زوجه داده شده است که در هر زمانی بتواند مهریه خود را مطالبه کند و در مقابل آن نیز شوهر وظیفه دارد که در صورت مطالبه نمودن شوهر، اقدام به پرداخت آن نماید. مهریه عندالمطالبه نوع امتیاز قانونی برای زوجه است که می‌تواند در هر زمانی برای وصول مهریه اقدام نماید.

شرایط وصول مهریه از نوع عندالاستطاعه متفاوت است و وصول مهریه بر اساس میزان توانایی و استطاعات شوهر صورت می‌گیرد. در این نوع مهریه، پرداخت مهریه بر حسب میزان توانایی مالی شوهر است. در صورتی که زوج توانایی مالی برای پرداخت مهریه نداشته باشد، طبق قانون موظف به پرداخت مهریه نیست.

واقع برای پرداخت مهریه عندالاستطاعه باید توانایی مالی شوهر به اثبات برسد، در غیر این صورت اگر شوهر از تمکن مالی برخودار نباشد، ملزم به پرداخت مهریه نیست.

به طور کلی در صورتی که زوج، توان پرداخت مهریه درخواست شده را به صورت یکجا نداشته باشد، شرایطی در قانون پیش بینی شده است که می‌تواند درخواست اعسار بزند تا در این صورت پرداخت مهریه به صورت اقساطی تعیین شود.

وکیل مهریه عندالمطالبه

مطالبه مهریه در عقد ازدواج دائم و موقت به کمک وکیل

وکیل مهریه کمک کننده موکلین برای آن که بتوانند مهریه خود را به صورت قانونی مطالبه کنند. خانم‌هایی که قصد دارند در اسرع وقت و بدون دردسر خاصی اقدام به وصول مهریه کنند، می‌توانند با کمک وکیل در این زمینه اقدام نمایند. طبیعتا اگر در راه وصول مهریه وکیل داشته باشید، سریع‌تر و بهتر می‌توانید برای مطالبه مهریه اقدامات لازم را انجام دهید.

در عقد ازدواج دائم و موقت، یکی از حقوق قانونی و شرعی زنان، مهریه است. در قانون تعیین مهریه هم در عقد دائم و هم در عقد موقت ضروری دانسته شده است.

در صورتی که در ضمن عقد، تعیین مهریه صورت نگرفته باشد، عقد به لحاظ حقوقی باطل است. البته زوجین در نکاح دائم می‌توانند مهریه را بعد از عقد نیز تعیین کنند اما این وضعیت در عقد موقت مصداق قانونی ندارد.

برخلاف تصورات اشتباهی که در جامعه باب شده است، در عقد موقت هم به مانند عقد دائم، زوجه مستحق دریافت مهریه است. در واقع تعیین مهریه در عقد ازدواج یکی از شروط اساسی صحت عقد است. وکیل مهریه مهارت کافی برای آن که موکل ابن امکان را داشته باشد تا مهریه را از شوهر در عقد دائم و موقت مطالبه کند، دارد.

وکیل مهریه راهکاری را در اختیارتان قرار می‌دهد تا با بهره مندی از روش‌های قانونی بتوانید وصول مهریه را انجام دهید. با توجه به این که بسیاری از خانم‌ها با راه و روش قانونی مطالبه مهریه آشنا نیستند، همواره توصیه می‌شود که در این زمینه وکیل خوب بگیرید تا به شما کمک کند بدون مشکلی مهریه را مطالبه کنید.

لازم به ذکر است که در اردواج موقت، قانونا زوجین این حق را ندارند که بعد از عقد اقدام به تعیین مهریه کنند. تعیین مهریه در نکاح موقت بایستی پیش از عقد حتما صورت گیرد، در غیر این صورت عقد صورت گرفته صحیح نیست.

لزوم مراجعه به وکیل برای مطالبه مهریه

مراجعه به وکیل برای آن که موکل این امکان را داشته باشد تا به حق و حقوق قانونی خود برسد، در تمامی دعاوی حقوقی نوعی ضرورت محسوب می‌شود. اما در دعاوی مهریه معیارهای مختلفی منجر ضروری شدن داشتن وکیل شده‌اند. از یک طرف که مقررات مهریه تغییرات زیادی داشته است و متقاضیان حتما باید درخواست خود را در اداره ثبت مطرح کنند.

از طرف دیگر نیز مهریه به عنوان یکی از حقوق اصلی خانم‌ها به شمار می‌رود و برای آن که بدون دردسر خاصی بتوانند مهریه را وصول کنند، لازم است تا به وکیل مهریه خوب مراجعه داشته باشند.

لزوم مراجعه به وکیل مهریه زمانی نمود پیدا می‌کند که زوجه در انجام مراحل مطالبه مهریه با مشکل مواجه شده و به نحوی نتوانسته است که اقدام به وصول مهریه کند.

در این صورت با کمک وکیل مهریه که متخصص در این حوزه است، می‌تواند اقدامات لازم برای مطالبه مهریه را انجام دهد. البته اجباری برای آن که موکلین در راه وصول مهریه، حتما وکیل داشته باشند، نیست و گرفتن وکیل چه در ارتباط با دعاوی مهریه و سایر دعاوی، جنبه اختیاری دارد.

مشاوره با وکیل برای تعیین مهریه پیش از ازدواچ

یکی از مشکلات اساسی بسیاری از پیش از ازدواج، مسائل مرتبط با نحوه تعیین مهریه است. تعیین نمودن مهریه جز چالش‌های اصلی زوجین به شمار می‌رود و در این زمینه مشکلاتی در سر راه آن‌ها وجود دارد.

به همین منظور برای جلوگیری از وقوع مشکلاتی در رابطه با مهریه، توصیه می‌شود که مشاوره حقوقی با وکیل داشته باشید.

مشاوره با وکیل پیش از ازدواج برای تعیین مهریه، می‌تواند مزیت فراوانی برای زوجین به همراه داشته باشد. در این صورت با مشاوره‌هایی که وکیل مهریه به شما می‌دهد، می‌توانید تعیین مهریه را به بهترین شکل ممکن انجام دهید. با این وجود نگران نگرانی در زمان عقد ازدواج برای تعیین مهریه نخواهید داشت.

وکیل مهریه و ارائه مشاوره

وکیل جهت وصول مهریه از طریق اداره ثبت

علی رغم تغییرات اعمال شده در وصول مهریه، ضروری است که با کمک وکیل برای مطالبه مهریه اقدام نمایید. به طور کلی وصول مهریه از طریق دادگاه و اجراییه ثبت انجام می‌شود اما بر طبق قانون جدید، در ابتدا درخواست‌های مهریه در اداره ثبت مورد بررسی قرار می‌گیرد و افراد متقاضی بایستی ثبت درخواست مهریه را در دوایر اجراییه ثبت انجام دهند.

در صورتی که در دعاوی مهریه وکیل گرفته باشید، تمامی مراحل وصول مهریه در اداره ثبت با کمک وکیل دادگستری انجام می‌شود. وکیل زوجه لازم است تا قبل مراجعه به اداره ثبت، به دفترخانه جهت مطالبه مهریه مراجعه کند. وکیل مهریه ابتدا درخواست صدور اجراییه از طریق سند ازدواج می‌کند.

در صدور اجراییه، مقدار مهریه ای که زوجه قصد مطالبه آن را دارد، تعیین می‌شود. دفترخانه، گواهی برای صدور اجراییه به وکیل می‌دهد که از طریق آن بتواند به اداره ثبت مراجعه کرده و مهریه موکل را به اجرا بگذارد.

با صدور برگه اجراییه مهریه، به شوهر ابلاغیه ای صادر می‌شود که در مهلت زمانی ده روز اقدامی را در راستی وصول مهریه انجام دهد.

در صورتی که این مهلت زمانی به اتمام برسد و زوج، مهریه همسر خود را پرداخت نکند، در نهایت زوجه برای آن که بتواند مهریه را وصول کند، راه حلی جزء توقیف اموال شوهر ندارد. توقیف اموال شوهر آخرین مرحله‌ای است که زوجه به کمک وکیل خود می‌تواند در جهت دستیابی به مهریه اقدامات لازم را انجام دهد.

وکیل مهریه و توقیف اموال شوهر جهت وصول مهریه

همانطور که گفته شد، از زمانی که وکیل زوجه اقدام به صدور اجراییه نموده و این اجراییه به شوهر ابلاغ می‌شود، مهلت ده روز در نظر گرفته می‌شود که زوج اقدام به پرداخت مهریه کند. در صورتی که شوهر طبق میزان مهریه‌ای برگه اجراییه برای آن صادر شده است، اقدام به پرداخت آن کند، دیگر لزومی برای توقبف اموال شوهر نیست.

در هر صورت با منقضی شدن مهلت تعیین شده و عدم پرداخت مهریه، وکیل زوجه درخواست توقیف اموال شوهر را به اجراییه ثبت می‌دهد. در این زمینه بایستی لیست کلی از اموال و دارایی زوج در اختیار اداره ثبت قرار گیرد. با ارائه لیست مربوطه، تمامی اموال شوهر تا زمان تعیین تکلیف نهایی توقیف می‌شود.

کارشناسان اداره ثبت با معرفی اموال شوهر، ابتدا ارزش اموال را تعیین نموده و سپس این اموال به مزایده گذاشته می‌شود. ذکر است که اگر شوهر قبل از آن که اموال و دارایی او به مرحله توقیف و مزایده برسد، آن‌ها را به شخص دیگری واگذار نماید، طبق قانون به دلیل ارتکاب معامله به قصد فرار از دین، مجرم شناخته شده و امکان تحت تعقیب قرار گرفتن او از طریق مراجع قضایی کیفری وجود دارد.

در صورتی که زوج با توقیف اموال و دارایی خود مواجه نشود، لازم است تا پیش از آن که مهلت در نظر گرفته شده به اتمام برسد، اقدام قانونی در این راستا به منظور پرداخت مهریه طبق میزان درخواست شده انجام دهد.

چگونه وکیل مهریه خوب پیدا کنیم؟

در ارتباط با دعاوی مهریه همیشه به دنبال وکلای متخصص در این حوزه باشید. در همین راستا اگر در انتخاب وکیل به مشکل برخورده‌اید و قصد دارید که بهترین وکیل برای وصول مهریه را داشته باشید، توصبه می‌شود که با سامانه طلاق 24 که متخصص در رسیدگی به دعاوی مهریه است، در ارتباط باشید.

تمامی وکلای فعال در این سامانه، متخصص در امور مهریه هستند و در این صورت می‌توانند راهنمایی لازم را پیرامون امور مهریه به شما ارائه دهند. در این صورت برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص انتخاب وکیل مهریه و شرایط انعقاد قرارداد وکالت و میزان حق الوکاله در این زمینه با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
وکیل خانواده: ۸۷۱۳۲۳۳۳ - ۰۲۱